GWP Opticalc
zoom_out_map
chevron_left chevron_right
Nieuw

GWP Opticalc

€ 169,34 (incl. btw) € 139,95 (excl. BTW)
Inclusief belasting Geleverd binnen 2-3 werkdagen
check Op voorraad
Veilig online winkelen en betalen
Gratis verzending vanaf €75,00
Wij staan garant voor een uitstekende service

Omschrijving

Optimale bescherming tegen kalk en corrosie

Een zoutloze en efficiënte bescherming tegen kalkaanslag en corrosie. Dankzij zijn compacte vorm, makkelijke installatie en gebruiksgemak, vormt het een noodzakelijk onderdeel van elke energiezuinige sanitaire installatie.

Hoe werkt het?

Via het unieke doseringssysteem in de Opticalc patroon, wordt er een gecontroleerde en precieze fosfaatdosering van gemiddeld 3 mg/l toegevoegd aan het water. De toegevoegde fosfaatmineralen gaan op natuurlijke wijze verbinden met de aanwezige calcium - en magnesiummineralen waardoor deze zich bij opwarming niet meer kunnen ontwikkelen tot kalkkristallen. Hierdoor wordt schadelijke kalkaanslag voorkomen.

Ook tegen corrosie vormen deze fosfaatmineralen een ideale bescherming. De mineralen vormen een dunne beschermingsfilm langs de binnenkant van de waterleidingen en boilers en op verwarmingselementen. Deze beschermingslaag voorkomt de vorming van corrosie en bijgevolg ook mogelijke loodcontaminatie.

Beschermd en hersteld

OPTICALC maakt gebruik van consumptiegeschikte fosfaatmineralen. Deze mineralen zorgen er op natuurlijke wijze voor dat de Calcium en Magnesium in het water zich niet kunnen ontwikkelen tot schadelijke kalkaanslag. Bovendien creëren deze mineralen een dunne beschermingsfilm langs de binnenzijde van de waterleidingen en boilers. Deze beschermingslaag voorkomt de vorming van corrosie.
Fosfaatmineralen zorgen ervoor dat de bestaande kalkaanslag beetje bij beetje oplost.

Gebruiksvriendelijk, zonder onderhoud

Door een unieke akoestische verwittiging, word je automatisch verwittigd wanneer de patroon zo goed als leeg is en dient vervangen te worden. Je blijft dus steeds optimaal beschermd.

Dankzij de ingebouwde bypass van de OPTICALC, vervang je de compacte navulpatroon in 3 simpele stappen zonder dat je de waterstroom onderbreekt en natte voeten krijgt. Bijkomend onderhoud is helemaal niet nodig.

Compacte vorm

Zowel de behuizing als de navulpatronen zijn compact en licht. Hierdoor is de OPTICALC uitermate geschikt voor moeilijk bereikbare plaatsen en ideaal voor kleine technische ruimten. Ook voor de patronen hoef je geen extra plaats te voorzien.

Makkelijke installatie

Dankzij zijn compacte vorm, licht gewicht, zijn 360° roterende aansluiting en ingebouwde bypass, is de installatie van de OPTICALC een fluitje van een cent. Je hebt geen bijkomende afsluitkoppelingen nodig en hij past op de meest gebruikte waterleidingen.

Gezond en veilig

OPTICALC is een zoutloze oplossing en maakt gebruik van consumptiegeschikte fosfaatmineralen. Fosfaten vormen na Calcium het belangrijkste mineraal van het menselijk lichaam en komen voor in heel wat voedingsmiddelen zoals melk, vlees, noten en volkoren granen. Bovendien zijn deze mineralen volledig geur- en smaakloos en zijn ze 100% recyclebaar.

In tegenstelling tot de zoutontharder, haalt OPTICALC de belangrijke Calcium – en Magnesiummineralen NIET uit het water. Het calciumrijke leidingwater behoudt daardoor zijn positief effect op onze gezondheid maar zorgt niet meer voor de ongemakken.

Zie onderstaande bijlagen voor extra informatie (Opticalc handleiding en folder).

Datasheet

810682501
Datasheet
Afmetingen (L x B x H)
Zie tekening (foto)
Gewicht
± 0,200 kg (volume)
± 0,325 kilogram (excl. patroon)
± 0,525 kilogram (incl. patroon)
Aansluiting
½“ F of ¾" M
Werkdruk
10 bar
Inhoud patronen
Polyfosfaat (P2O5) - voedingsadditief
Barstdruk
Groter dan 45 bar
Max. doorstroming
1,6 m³/h
Dosering
Max. 5 ppm of 5mg per liter
Aanvoertemperatuur water
0°C - 60°C
Autonomie
± 50m³
Verwittiging
± 80dbA (vanaf ong. 95% leegstand)
Drukverlies
0,35 bar